Потужне  ревіння мотоциклів злякало зграйку голубів, що мирно клювали крихти на церковному дворі храму Феодора Освяченого. В ту ж мить сім  красивих, блискучих, оздоблених різноманітними деталями  байків, піднявши куреву з диму й пилу,  припаркувались у бруківки.

Засмаглі, мускулисті, всі в шкірі й металі байкери* чемно запитали в робітниці храму:

– Отець Петро вже в  храмі?

Байкери приїхали в храм Феодора Освяченого, зазделегіть домовшись з настоятелем храму о. Петром про здійснення на розкопках заупокійної панахиди. Так сталося, що знайомство і подальші теплі стосунки зав’язались ще в 2016 році, коли члени байкерського клубу H.O.G. Kyivchapterukraine-офіційного,  представника відомого виробника елітних мотоциклетів Harley-Davidson,   вийшли на зв’язок з настоятелем храму о. Петром.  Тоді вони висловили бажання  звершити заупокійну службу по своїм загиблим колегам.

У свою чергу, враховуючи оригінальність і нестандартність у підходах до будь яких питань, о. Петро запропонував їм здійснити паломництво-реквієм. Було обрано Почаїв, тим паче, що напередодні було звершено велопаломництво до цієї святині. Тому фактично місця ночівок велопаломників стали зупинками і для байкерів.

16-17 липня, субота-неділя,  байкери-паломники відвідали Корецький жіночий монастир, Дубенську парафію святого Георгія Побідоносця і кінцевий пункт призначення – Почаївську Лавру зі Свято-Духовським скитом. На чернечому кладовищі Лаври було  звершено панахиду,  молилися за упокій друзів та колег байкерів.

 

 

Голова байкерського клубу Ігор Турцевич, разом з дружиною та сином, прийняли Святе Причастя. З благословення намісника Лаври митрополита Володимира, ченцем ігуменом Гавриілом були освячені байки, а на одному з них, найбільш помітному і яскравому, він навіть проїхався. Вийшло дуже символічно: чернець підкорив демона.

Після молитви та монастирської тиші, байкери знову занурились у свою «стихію», відправившись до Львова на черговий зліт.

 

 

 

*Ба́йкери  (англ.biker, від bikemotorbikemotorbicycle «мотоцикл») — субкультура аматорів і шанувальників мотоциклів. На відміну від звичайних мотоциклістів, у байкеров мотоцикл є частиною способу життя. Характерним також є об’єднання з однодумцями на основі цього способу життя. (Викіпедія)

 

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.